Næringsmiddelhjelpen

For å kunne produsere trygg mat, er det en del krav som må følges. Dette for å unngå at de som spiser maten blir syke. Derfor er det en del lover og forskrifter som må følges for å drive med næringsmiddelproduksjon. Dette er de de viktigste forskriftene som man må kjenne til i første omgang:

  • Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) - Lovdata
  • Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften) - Lovdata
  • Forskrift om særlige hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse (animaliehygieneforskriften) - Lovdata
  • Forskrift om allmenne prinsipper og krav i næringsmiddelregelverket (matlovsforskriften) - Lovdata
  • Forskrift om materialer og gjenstander i kontakt med næringsmidler (matkontaktforskriften) - Lovdata
  • Forskrift om vannforsyning og drikkevann (drikkevannsforskriften) - Lovdata
  • Forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler - Lovdata 
  • Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen - Lovdata
  • Forskrift om dypfryste næringsmidler - Lovdata
  • Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften)