Næringsmiddelhjelpen

For å kunne produsere trygg mat, er det en del krav som må følges. Dette for å unngå at de som spiser maten blir syke. Derfor er det en del lover og forskrifter som må følges for å drive med næringsmiddelproduksjon. Dette er de de viktigste forskriftene som man må kjenne til i første omgang:
- Lov om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) - Lovdata
- Forskrift om næringsmiddelhygiene (næringsmiddelhygieneforskriften) - Lovdata
- Forskrift om særlige hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse (animaliehygieneforskriften) - Lovdata
- Forskrift om allmenne prinsipper og krav i næringsmiddelregelverket (matlovsforskriften) - Lovdata
- Forskrift om materialer og gjenstander i kontakt med næringsmidler (matkontaktforskriften) - Lovdata
- Forskrift om vannforsyning og drikkevann (drikkevannsforskriften) - Lovdata
- Forskrift om tilsetningsstoffer til næringsmidler - Lovdata
- Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen - Lovdata
- Forskrift om dypfryste næringsmidler - Lovdata
- Forskrift om matinformasjon til forbrukerne (matinformasjonsforskriften)